Gemeentehuis van Ramskapelle en gemeenteschool

Beschrijving

Voormalige gemeentehuis en -school, gerealiseerd in twee bouwfases. Laag gemeentehuis (nummer 91) vermoedelijk van 1925 als witgeschilderd volume onder pannen zadeldak, typerende tuitgevels. Gemeenteschool van 1876 (zie puilijst) naar ontwerp van architect P.F. Buyck (1805-1877). Statig volume van twee bouwlagen onder pannen schilddak. Witgeschilderde lijstgevel met hoekpilasters en muuropeningen (onder meer rondboogportaal) in een dito omlijsting.

• COORNAERT M., Westkapelle en Ramskapelle: de geschiedenis, de topografie en de toponymie van Westkapelle en Ramskapelle met een studie over de Brugse Tegelrie, Tielt, 1981, p. 260, 378.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise; Callaert, Gonda