Pastorie Sint-Gertrudisparochie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven De Zon en De Maan met omgeving

Beschrijving

Gelegen in een ommuurde tuin. Alleenstaand breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw met een lijstgevel voorzien van een centrale, getrapte, Vlaamse gevel; bakstenen hoekpilasters. Verhoogde begane grond. Gekoppelde bakstenen korfboogvensters met hardstenen druiplijsten en lekdrempels. Korfboogdeur in een rechthoekige hardstenen omlijsting met druiplijst; vleugeldeur met waaiervormige roedeverdeling in het bovenlicht. Twee lage bijgebouwtjes onder lessenaarsdak tegen beide zijgevels.