Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis uit het midden van de 19de eeuw, volgens bouwplan werden er wijzigingen aan de gevel aangebracht in 1874: onder meer raamomlijstingen en balkon. Onderkelderd breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (nok evenwijdig aan de straat, zwarte mechanische pannen), met drie dakkapellen. Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Tweede bouwlaag gemarkeerd door gevelbreed balkon op consoles met leeuwenkoppen. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in geprofileerde omlijsting; sluitsteen uitgewerkt als palmet. Rondbogig benedenvenster en poort geflankeerd door twee voetschrapers.

Sterk gewijzigd en beschadigd interieur door voormalige functie als discotheek.

• Stadsarchief Kortrijk 34, nr. 766.