Appartementsgebouw

• is aangeduid als beschermd monument Appartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementsgebouw

Beschrijving

Appartementsgebouw volgens bouwplan uitgebreid en met vernieuwd parement van 1928. Het oorspronkelijke plan was eerder uitgewerkt in art-decostijl, terwijl de uitvoering eerder aansluit bij het neoclassicisme. Beeldbepalend pand van vier traveeën en vier bouwlagen onder plat dak. Bepleisterde en beschilderde eclectische lijstgevel, verticaal benadrukt door de doorgetrokken erkers met houten kroonlijstje op consoles van de bredere venstertraveeën. De middentravee wordt benadrukt door smeedijzeren balkons. Behouden schrijnwerk zie schuifraam met in de bovenlichten verticale roedeverdeling. Aangepaste begane grond.

Interieur. Enigszins gewijzigde indeling. De oorspronkelijk twee appartementen per verdieping werden thans samengevoegd tot één. Trappenhuis met houten bordestrap; vermoedelijk gerecupereerde trappaal. Behouden lift.

• Stadsarchief Kortrijk, 88, nummer 8935.