Klooster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster

Beschrijving

Klooster. In 1871 gesticht door van de congregatie van de zusters van de Heilige Theresia die er een lagere school, kostschool en bejaardentehuis oprichten. Religieuzen uit Brugge namen er in 1962 hun intrek. Oudere kern met verschillende uitbreidingen en renovaties.
Lijstgevel van rode, verankerde baksteen met rijkelijk gebruik van arduin voor onder meer muurbanden, vensteromlijstingen, aanzet- en sluitstenen.
Aan de straat gelegen vleugel van veertien plus zes traveeën en twee bouwlagen. Achtergelegen kapel.

Auteurs: Callens, Toon; Van den Mooter, Maarten; De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline