Bedrijfsgebouw voor het aanmaken van houten matrijzen

Beschrijving

Voormalig bedrijfsgebouw voor het aanmaken van matrijzen in hout. Baksteenbouw van één travee en twee bouwlagen uit het einde van de negentiende of het begin van de twintigste eeuw.

Trapgevel gemarkeerd door decoratief gebruik van gesinterde baksteen voor de omlijstingen van de steekbogige muuropeningen, de aflijning van de hoekpilasters en de treden van de getrapte top. Centraal balkon met gebombeerde ijzeren leuning.

• CALDERON A. 2000: Bedrijven en werkgelegenheid gedurende de XXste eeuw in Vilvoorde 1894-1994. Deel I, Vilvoorde, 139.