Oude Melkerij De Ster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oude Melkerij De Ster

Beschrijving

Gerestaureerd, alleenstaand breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit eind 19de eeuw. Bakstenen gebouw op gecementeerde plint; verhoogde begane grond. Rechthoekige lisenen afgewerkt met dropmotief. De derde travee is een risaliet, verhoogd als een tuitgevel met schouderstukken en topstuk; in- en uitgezwenkte lisenen, waarbinnen de deur, een venster en een dakvenster. Rechthoekige muuropeningen onder metalen I-balk, met getoogde ontlastingsbogen. Zijgevel met lisenen, aandaken en schouderstukken.