Langgestrekte hoeve Nouwenhof

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met dienstgebouwen. Het is een oude inplanting, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). Het huidige gebouw dateert echter naar verluidt van 1911. Ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur-stal. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde plint. Muizentandfries en dropmotief onder de dakrand. Het woonhuis is een dubbelhuis van vier traveeën, met twee woonhuisdeuren. Getoogde muuropeningen, de vensters beluikt en voorzien van het oorspronkelijke houtwerk. Verbouwde stalvensters. Getoogde stalpoort onder gebogen houten latei. Rondboogvormige schuurpoort. Linkse zijgevel met aandak, vlechtingen en schouderstukken.

Het dienstgebouw tegenover de hoeve dateert naar verluidt van circa 1914. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gecementeerde plint. Schuurpoort onder houten latei. Een gedeelte werd ingericht voor hoevetoerisme.