Directeurswoning Cooppal-P.R.B

Beschrijving

Eén van de directeurswoningen van het voormalige Cooppal-P.R.B., waarschijnlijk het voormalige huis en park van de familie Slegten-Sneyers, die deze heidegronden in 1855 van de gemeente kocht. Alleenstaand breedhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw, gelegen in een ruime tuin. Het oorspronkelijke gebouw is waarschijnlijk nummer 110; te oordelen naar de duidelijke bouwnaad tussen beide werd nummer 108 later toegevoegd. Nummer 110 is een dubbelhuis van vier traveeën, nummer 108 telt twee traveeën, beide één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint. Baksteenfries onder de dakrand. Getoogde muuropeningen met hardstenen latei en lekdrempel, de vensters van nummer 110 beluikt. Rechthoekig balkon met smeedijzeren hek op de bel-etage.

• BUSSELS L.- en andere, Beknopte geschiedenis van Cavelille, Cauwelille, Caulille, Kaulille, ed. Gemeentekrediet, 1980.