Kleine woning

Beschrijving

Kleine woning uit de eerste helft van de 19de eeuw; in 1845 (Atlas van de Buurtwegen) was het eigendom van M. Roemers, dagloner. Breedhuis van het enkelhuistype, twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgeschilderd bakstenen gebouw op hoge gecementeerde en gepikte plint. Dropmotief onder de dakrand. Twee rechthoekige vensters, waarschijnlijk aangepast. Linkerzijgevel met aandak en vlechtingen.

De haakse aanbouw aan de Witte Torenwal dateert uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgeschilderde baksteenbouw, met getoogde muuropeningen. Dropmotief en muizentandfries onder de dakrand.