Twee burgerhuizen in eclectische stijl

Beschrijving

Twee breedhuizen in eclectische stijl, samen in dezelfde stijl ontworpen en gebouwd, waarschijnlijk in de jaren 1910. Twee enkelhuizen, elk twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (mechanische pannen); twee dakvensters in nummer 20. Bakstenen gebouwen, nummer 20 met lijstgevel, nummer 22 met in- en uitgezwenkte geveltop, de gevel geflankeerd door bakstenen pilasters. Breukstenen plint. Decoratie van witte baksteen voor de banden en de ontlastingsbogen van de muuropeningen. Smeedijzeren sierankers. Getoogde muuropeningen met oorspronkelijk houtwerk; oorspronkelijke winkelpui in de linkertravee van nummer 22; ernaast een recente winkelpui.