• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis uit de jaren 1910 (nummer 25a). Breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (kunstleien) met dakvensters. Bakstenen gebouw op bakstenen plint; verhoogde begane grond. De middentravee is een risaliet van twee bouwlagen met puntgevel onder haaks zadeldak, geflankeerd door bakstenen hoekpilasters. Gele baksteen voor de banden en de ontlastingsbogen van de muuropeningen. Rondboogvormige muuropeningen; drielichten in het risaliet.

De linkertravee (nummer 25) schijnt toegevoegd in de jaren 1930, of was toen een afzonderlijke woning. Breedhuis van één travee en twee bouwlagen onder zadeldak, op souterrain (garage). Voorheen gecementeerd, bakstenen gebouw, met een gebogen erker over de eerste bouwlaag. Rechthoekige muuropeningen, rondboogvenster op de bel-etage.

Auteurs: Pauwels, Dirk