Stadshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadshoeve

Beschrijving

In 1845 (Atlas van de Buurtwegen) was de stadshoeve eigendom van P. Cobbens, landbouwer. Het huidige breedhuis dateert uit eind 19de eeuw, mogelijk met oudere kern (zijgevels). Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw met lijstgevel op hardstenen plint; verhoogde begane grond. Dropmotief onder de kroonlijst. Smeedijzeren sierankers. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels, in een geprofileerde, bakstenen omlijsting met hardstenen sluit- en aanzetstenen. Rechthoekige deur in een geprofileerde, hardstenen omlijsting; oorspronkelijk houtwerk. Korfboogvormige inrijpoort in de rechtertravee, in een geprofileerde bakstenen omlijsting met hardstenen sluit- en aanzetstenen.

Zijgevels met aandak en vlechtingen.