Rijkswachtkazerne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rijkswachtkazerne

Beschrijving

Langgestrekt gebouw in neogotische stijl, uit eind 19de eeuw, bestaande uit drie diephuizen, waartussen twee breedhuizen, elk van twee traveeën. Bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder zadel- en schilddaken (kunstleien). De diephuisgedeelten zijn voorzien van een puntgevel met hardstenen afwerking (afdekking, top- en schouderstukken), en afgelijnd met hardstenen hoekbanden, de breedhuisgedeelten van een lijstgevel met een rondboogfries onder de kroonlijst. Gebouchardeerde, hardstenen plint. In elke puntgeveltop een oculus en een smal venster, beide in hardstenen omlijsting. Rechthoekige vensters in een gebouchardeerde, hardstenen omlijsting met negblokken.

Achter dit gebouw bevinden zich de overige kazernegebouwen rondom een binnenplaats: sobere, bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen), met getoogde muuropeningen.