Villa Zonnewende

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Zonnewende

Beschrijving

Villa in nieuwe-zakelijkheidstijl, uit de jaren 1930. Gecementeerd bakstenen gebouw van complexe vorm onder laag reikend schilddak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Rechthoekige muuropeningen in houten kozijnen. De voorgevel is voorzien van een in de linkerhoek uitgespaard portaal, met een rechthoekige erker van twee bouwlagen ernaast, en in de rechterhoek een overdekt terras, gevormd door de inspringende gevelpartij onder het overstekende dak, met over de hoek doorlopend vensterregister. Rechthoekige uitbouw tegen de linkerzijgevel.