Sint-Janskapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Janskapel

Beschrijving

Kapel van 1902, gerestaureerd in 1981. Rechthoekige kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak (leien). Beraapt, bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Bakstenen pilasters en waterlijsten. In elke zijgevel een rondboogvenster met bakstenen druiplijst en gecementeerde lekdrempel. De voorgevel is een puntgevel met topstuk; in de geveltop een hardstenen gevelsteen met opschrift: J. CONINX/ L. REYSKENS/ 1902. Rondboogportaal in een geprofileerde, bakstenen omlijsting; hierin een rechthoekige deur met oorspronkelijk houtwerk met gietijzeren traliewerk.