Sint-Clemensschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Clemensschool

Beschrijving

Wijkschooltje dat in 1909 in opdracht van industriëel M. Debecker-Remy gebouwd werd naar het ontwerp van Theo Van Dormael en volgens de ontwerptekeningen bestond uit een aantal schoollokalen en een woonhuis. Heden studentenwoning, opgevat als enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een recent pseudo-mansardedak (leien) van twee niveaus. De lijstgevel is picturaal uitgewerkt met speklagen, ontlastingsbogen en het opschrift "+ SCHOOL +" in witte baksteen. In een nis tussen de verdiepingvensters, op een vijfkantige console, prijkt het beeld van Sint-Clemens met boek en scheepsanker onder een als torenspits uitgewerkt baldakijn. Begane grond met een beluikt venster en brede toegangsdeur onder een metalen latei. Recent schrijnwerk voor deur en verdiepingvensters.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie