Villa Plaisance

Beschrijving

"VILLA PLAISANCE" (nog vaag te lezen op de gevel), art-decogetint burgerhuis gebouwd in 1928. Onderdeel van interbellum-ensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen op souterrain, opgetrokken in bruine baksteen, lijstgevel voorzien van gecementeerde details, onder meer banden, fries onder houten gootlijst, omlijsting vensters. Breed vensterrisaliet voorzien van driezijdig uitgewerkte bow-windows. Balkonleuningen vernieuwd: houtwerk grotendeels vervangen door PVC.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1928/104.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda