Beschrijving

Burgerhuis gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Albert-Joseph Devreese (Oostende), uitgevoerd door aannemer I. Lingier (Bredene). Onderdeel van interbellumensemble Graaf de Smet de Naeyerlaan nummers 52-56, 60-70, 74-80, 84-98.

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Gecementeerd en later geschilderde lijstgevel op lage arduinen plint, benedenverdieping met imitatievoegen, breed vensterrisaliet tussen hoekpilasters uitlopend op in- en uitzwenkende geveltop, met bow-window op verdiepingen, smalle deurtravee met kroonlijst. Rechthoekige vensteropeningen, schrijnwerk vervangen door PVC, deur met ijzeren hekwerk en bovenlicht. Bescheiden ornamentiek overgenomen uit de Lodewijk-XVI-stijl, zijnde gekrulde meanders, plantenslingers, bundelpijler.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Oostende, 1928/104.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda