Beschrijving

Achterin, aan een landweg gelegen hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een grotendeels gekasseid erf met ijzeren toegangshek aan gewitte pijlers in het oosten.

Ten noordwesten, boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de landweg), minstens opklimmend tot begin 19de eeuw. Verankerde gewitte gevels op gecementeerde plint en aflijnende geprofileerde daklijst. Erfgevel met vier behouden houten kruiskozijnen met kleine roeden en houten tralies. Getoogde deur in gesinterde bakstenen omlijsting op neuten, met oren en rechte waterlijst; blind bovenlicht. Gelijkaardige deuromlijsting zonder oren in achtergevel. Rechts aangebouwde stallen onder lessenaarsdak.

Interieur met geschilderde balklaag en grote haard met bordenplank en heden ingebouwde schouw met kachel.

Ten zuidoosten, deels gewitte en uitgebreide schuur grote poort en ten westen gewitte verwaarloosde stallen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen