Drie reeksen van gelijke burgerhuizen

Beschrijving

Drie reeksen van gelijke enkelhuizen van twee traveeën met verspringende bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Deurtraveeën van drie bouwlagen naast venstertraveeën van twee bouwlagen boven souterrain. Kleurige (geel, rood en zwart en wit) bakstenen lijstgevels op arduinen sokkel met gekoppelde keldervensters in dito omlijstingen.

Nummers 28-32 en 34-38: venstertraveeën afgelijnd door lisenen en uitlopend respectievelijk op dakkapel en punt- of getrapt dakvenster. Rechthoekige vensters onder I-balk met rozetjes: ontlastingsboog met sgraffiti op het verdiept boogveld. Nummers 42-48: venstertravee eveneens afgelijnd door lisenen. Getoogde vensters.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde