Kapel van Maria Onbevlekte Ontvangenis, Sint-Jozef en Sint-Anna

Beschrijving

"Kapel van Maria-Onbevlekte-Ontvangenis, Sint-Jozef en Sint-Anna" naar ontwerp van A. Van Hellemont in opdracht van de kerkfabriek Sint-Servatius; ingewijd op 7 oktober 1954. Gelegen op een driehoekig pleintje omringd door drie kastanjebomen. Rechthoekige witgeschilderde bakstenen kapel op breukstenen plintje onder tichelen zadeldakje bekroond door een ijzeren kruis. Aan de voorzijde driehoekige erker in geel geschilderde similisteen waarin een Mariabeeldje. Aan de achterzijde lege nis afgesloten door een glazen deurtje op geel geschilderde jaarsteen "1954". Zowel aan voor- als achterzijde ijzeren kaarsenhouders.

• Gemeentearchief Grimbergen: BA/98/54.
  • B.T.K. LEEFMILIEU, Inventaris kapellen Grimbergen, (onuitgegeven studie van de gemeente Grimbergen), 1979, nummer 12.
  • VAN WETSWINKEL, J., Grimbergse kapellen, in Eigen Schoon, jaargang 12, nummer 4, december, Grimbergen, 2001, p. 3.

Auteurs: Van Damme, Marjolijn