Tuinbouwershuis O. Vanden Abeele-zoon

Beschrijving

Tuinbouwershuis O. Van Den Abeele-zoon. Volgens het kadasterarchief aanvankelijke woning van boswachter en tuinier B. Vanden Abeele opgericht in 1875 en in 1936 vergroot, volgens huidig voorkomen mogelijk toen herbouwd. Vrijstaand burgerhuis van twee bouwlagen onder leien zadeldak. Sobere bakstenen lijstgevel met symmetrische opstand horizontaal geleed door dubbele banden van donkere strekse bakstenen. Borstwering met gewitte fries voorzien van opschrift: "O. Vanden Abeele-zoon boom en rozenkwekers". Getrapt verdiepte voordeur. Laag ijzeren tuinhekken met zonnemotief.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena