Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villaatje volgens kadastergegevens gebouwd in 1933. Lage voortuinafsluiting met hekwerk tussen bakstenen postamenten. Tuinafsluiting links opzij met onder meer sierbetonplaten met paneeldecoratie voorzien van guirlande in reliëf. Bakstenen woning van één bouwlaag onder overstekend mansardedak. Voorgevel met symmetrische dubbelhuisopstand met gemarkeerde centrale deurtravee. Art-deco-invloed merkbaar in het gekleurde glas-in-loodraam van het bouwvenster links opzij en in het smeedwerk van de voordeur.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena