Burgerhuis met voortuintje

Beschrijving

Achter voortuintje gelegen burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met leien, volgens kadastergegevens opgetrokken in 1933 in opdracht van S. Smetryns. Voorgevel opgetrokken uit oranjerode baksteen verrijkt met gele baksteen voor omlijstingen en decoratief metselwerk, blauwe hardsteen voor de plint, dorpels, hoek- en sluitstenen. Dubbelhuis met rechts op de bovenverdieping een gebogen gemetste erker met erboven balkon voor het drielicht in het dakvenster. Rondboogvormige muuropeningen met bewaard schrijnwerk. Deur met tussendorpel, bovenlicht en smal deurlicht voorzien van gestructureerd glas en bloemmotief in smeedwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Aanvullende informatie

Dit pand zou ontworpen zijn door Achiel Smetryns. Deze ontwierp eveneens de meeste van de andere huizen van de familie Smetryns in Schellebelle.