Toegangspoort La Brugeoise & Nivelles met aanpalende panden

Beschrijving

Twee panden met café, respectievelijk "De Welkom" en "De Toekomst", flankeren de poort die de fabriekstoegang was tot het staalconstructiebedrijf "La Brugeoise et Nivelles", zie opschrift, gelegen aan de Vaartdijkstraat (zie Sint-Michiels). Bakstenen poort met getrapte afwerking. Centrale doorgang voor voertuigen met links en rechts een kleinere doorgang voor voetgangers onder arduinen boogconstructie steunend op zuilen. De cafés hebben historiserende trapgevels en eenvoudige muuropeningen.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer DW 2070.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia