Herenhuis Villa François

Beschrijving

Herenhuis "VILLA FRANÇOIS" zie bovenlicht deur, uit het begin van de 20ste eeuw. Bestaande uit een diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen en rechts een laag poortgebouw van twee traveeën en één bouwlaag. De bakstenen, eclectische gevels met geglazuurde, gele baksteen worden horizontaal belijnd door groene banden ter hoogte van de onder- en tussendorpels. Puntgevel met brede dakrand en sierlijk, houten windbord. Op de verdieping een bijna gevelbrede erkeruitbouw op zware, houten modillons. Bovenaan aansluitend bij een bijna gevelbreed balkon met gietijzeren leuning. Bewaard typerend schrijnwerk, deur met buitentrapje. Bewaarde interieurelementen. Laag poortgebouw met lijstgevel voorzien van geglazuurde gele baksteen boven een arduinen plint.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia