Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing, gebouwd in 1898, zie muurankers, opgetrokken in een neogotische stijl. De pastorie vervangt de oude langs de Polderstraat (zie nummer 36). Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën gelegen in een beboomde tuin, omgeven met een hagebeuk en toegankelijk via een smeedijzeren hek gevat in bakstenen pijlers. Verankerde, rode baksteenbouw met een bepleisterde plint en onder pannen zadeldak. Voor- en achtergevel zijn op dezelfde manier uitgewerkt. Centrale deurtravee uitlopend in een getrapt dakvenster, korfboogdeur aan de voorkant met bekronende beeldnis met beeld van de Goede Herder. Traveenissen afgedekt met tudorboog, kroonlijst op klossen.