Grafmakershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Grafmakershuis

Beschrijving

Voormalig grafmakershuis, links van het oud gemeentehuis in de oude dorpskom van Wichelen. Afgebeeld op een litho van Armand Heins. Oorspronkelijk klein beraapt huisje van drie traveeën, met later toegevoegde poorttravee onder doorlopend pannen zadeldak. In kern opklimmend tot eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. In 1974 aangekocht door het gemeentebestuur van Wichelen en in 2003 gerenoveerd.

Rechthoekige vensters met houten latei, nieuw schrijnwerk en luiken en centraal laag korfboogdeurtje aan twee treden. Nieuwe rechthoekige poort in linker travee.

• Prentbriefkaartencollectie de Heer R. Ruys (Wichelen).
  • DAUWE J. – RUYS R., Vieux Coins en Flandre. Schetsen uit het oude Vlaanderen naar de litho’s van Armand Heins. Map I. Het Land van Dendermonde, Wichelen, 1980, nummer 24.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena