Beschrijving

Voormalig hoevetje in straatknik, met aan de straat ingeplant woonhuis en achterin gelegen bedrijfsgebouwen aan een gekasseid binnenerf toegankelijk via een ijzeren hek links van het huis. Woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1904. Opgetrokken uit baksteenmetselwerk met knipvoegen op een grijze gecementeerde plint met ingegrifte spiegels. Licht getoogde vensters onder gecementeerde bovendorpels op hardstenen onderdorpels; T-vormig schrijnwerk en luiken. Getoogde deur met hardstenen dorpel en neuten, bovenlicht en originele paneeldeur met deurlicht en ijzeren vulling. Sierankers op de penanten.

Links achterin haaks ingeplante bakstenen schuur opgetrokken in 1923. Rechts, achter het woonhuis aangebouwde stallen onder pannen zadeldak uit 1904 en vergroot in 1941. Ten westen, dubbel hek naar achterliggende boomgaard.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena