Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Ensemble van twee boerenarbeiderswoningen ingeplant op de oude rooilijn, volgens het kadasterarchief respectievelijk gebouwd in 1898 (nummer 85) en 1906 (nummer 87). Nummer 87 achteraan vergroot in 1928 tot huidig grondplan.

Huisjes van één bouwlaag en drie traveeën onder één doorlopend pannen zadeldak. Verankerde gepleisterde en geschilderde voorgevels met schijnvoegen en bruingeschilderde plint versierd met ruitmotieven. Aflijnende getrapte daklijst onder de hanggoot. Haast vierkante vensters, bij nummer 85 met bewaarde luiken en schrijnwerk, bij nummer 87 met persiennes en nieuw aluminium schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke ensemble (nummers 85-87) werd de linkse boerenarbeiderswoning (nummer 85) verbouwd met verlies van erfgoedwaarde.

• Informatie verkregen van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Schelde-Durme (23 maart 2021).