Boerenarbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Aan een doodlopende afslag ingeplant boerenarbeidershuisje met rechts achterin gelegen Sint-Barbarakapel; volgens het kadasterarchief opgericht in 1878 door landbouwer A. Coppieters die de kapel had laten bouwen in 1861.

Verankerd, gepleisterd en lichtgeel geschilderd enkelhuisje van twee traveeën onder pannen zadeldak. Oostelijk georiënteerde voorgevel met gepikte plint en aflijnende getrapte daklijst, laag rechthoekig deurtje en venster met bewaarde luiken en schrijnwerk met kleine roedeverdeling. Achtergevel en lage bijgebouwen aan kleine koer, gecementeerd.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena