Beschrijving

Burgerhuis met inslag van art-decostijl en nieuwe zakelijkheid, opgetrokken volgens kadaster circa 1937 door Gustave Verborh-Sennaeve, handelaar te Oostende.

Deels verhard voortuintje met lage gecementeerde bakstenen ommuring en fraai gestileerd (halfcirkelvormig motief) ijzeren hekken tussen pijlers; gelijkaardig gestileerd dubbel ijzeren toegangshek. Enkelhuis van drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen lijstgevel, thans volledig witgeschilderd, met geschilderde gecementeerde gedeelten onder meer bovendorpels, banden en afgeronde penanten van erker. Over alle bouwlagen doorgetrokken driezijdige erkerpartij onder driezijdige geprofileerde houten gootlijst. Rechthoekige muuropeningen. Vernieuwd schrijnwerk. Rechthoekige verdiepte inkompartij met deels beglaasde vleugeldeur voorzien van fraai gestileerd gietijzeren hekwerk. Trappenbordes met zijmuurtjes en buisvormige leuningen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda