Feestzaal Onze Kring

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Feestzaal Onze Kring

Beschrijving

Feestzaal "ONZE KRING" zie inscriptie, naar ontwerp van architect Jozef Viérin (Brugge) van 1920, jaarsteen "1921". Tijdens het interbellum gebruikt als bibliotheekzaal, toneelzaal en zelfs cinemazaal. Gaat terug op een vrije katholieke school, in 1884 opgericht als de "School van de Deken", in de volksmond "De Tap" genaamd. Verdween echter circa 1910 met de oprichting van een school door de Broeders van Liefde.
Traditionele baksteenbouw zie de getrapte zijgevels, de Brugse traveeën met maaswerk. Bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling.

Interieur: bewaarde traphal met cementtegelvloer en trap met verzorgde ijzeren leuning.

• Stadsarchief Diksmuide, Bestand wederopbouw Diksmuide na 1914-1918 (niet genummerd).