Half vrijstaand herenhuis

Beschrijving

Half vrijstaand herenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, vermoedelijk samenvoeging van twee of drie huizen, zie dak. Thans, enkelhuis met gecementeerde gevel, horizontaal gemarkeerd door doorgetrokken onderdorpels en waterlijst. Licht vooruitspringende poorttravee, houten poort in vernieuwde omlijsting van witte natuursteen. Vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

Dit was één huis en was gebouwd door dokter Delrue (mijn overgrootvader). Twee zonen (waaronder mijn grootvader) zijn er blijven wonen en hebben het huis in twee gesplitst. De dakherstelling is door beiden niet op hetzelfde moment uitgevoerd en daarom heeft het dak de indruk dat het origineel twee verschillende huizen waren van bij de start. Dit is dus niet zo.
Auteurs: Delrue, Erik