Twee villa's met bijgebouwen

Beschrijving

Twee villa's in "Normandische stijl" met bijgebouwen, daterend van na de Tweede Wereldoorlog en opgetrokken ter vervanging van een circa 1960 afgebrand kasteel, gelegen in een veel ouder ruim park in Engelse landschapstijl met overbrugde vijver en oude bomen, onder meer beuken en eiken, daterend van eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw. Het park zou mogelijk naar ontwerp van tuinarchitect J.C.A. Buyssens (Brussel), (1872-1958) kunnen zijn. Het gehele domein van de familie omvat bijna tweehonderd hectare.

• DE SADELEER S., Meegedeelde gegevens, Antwerpen, 2004.
  • KNAEPEN R. & SMEULDERS F.V. (red.), Zo was... Lommel, Antwerpen, 1973, prentkaart op p. 63.
  • TRUYERS Gh., Stanislas Emsens, baas van multinational Sibelco. "Ik ben liefst in Lommel maar soms vlucht ik weg", Het Belang van Limburg 21-22 september 1996, afbeelding van park.

Auteurs: Pauwels, Dirk