Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede

Beschrijving

Wijkkapel van het gehucht Kreupel. De kapel was vroeger een lagere school, opgetrokken in 1905. Na de Tweede Wereldoorlog werd de school op zondag gebruikt als bedehuis. In 1961 worden de klaslokalen naar ontwerp van architect Frits Matton (Zwevegem) verbouwd tot kapel met uitzondering van de twee laatste traveeën die nog dienst doen als klaslokaal. De kapel biedt ruimte aan 200 mensen. Eenbeukige witgeschilderde bakstenen kapel onder pannen zadeldak. Zuidelijk puntgevel gemarkeerd door klokmuur.

• S.N. Historische studie kapellen Zwevegem, Zwevegem., s.d., p. 19-21.
  • ROOSE-MEIER B., VERSCHRAEGEN H., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie West-Vlaanderen, Kanton Kortrijk II, Brussel, 1979, p. 60.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie