Samenstel van stadswoningen

Beschrijving

Samenstel van twee diephuizen van respectievelijk twee en één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), vermoedelijk met kern uit de 17de eeuw. Rechter pand in 1905 teruggebracht van twee naar één travee om de aanpalende poort (zie Wijngaardplein nummer 1) te verbreden; sinds 1918 volledig bij aanpalend weeshuis gevoegd. Verankerde en beschilderde, bakstenen tuitgevels met vlechtingen en schouderstukken op bepleisterde plint. Rechthoekige openingen onder strek; voorheen beluikte benedenvensters, zie duimen. De achtergevels zijn twee verankerde en beschilderde tuitgevels met schouderstukken. Bovenvensters, onder strekken en ontlastingsboog.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 233/1905, nr. 18/1918.
  • Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Fiche, mei 1977.