Café met lokaal Koninklijke Harmonie

Beschrijving

Café met lokaal "Koninklijke Harmonie". Vlakbij het kruispunt van de Bosstraat met Heikant gelegen drankgelegenheid, heden samengesteld uit drie gebouwen van één en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldaken.

Links voormalig eenlaags boerenhuis van drie traveeën, volgens kadastergegevens in kern minstens opklimmend tot de jaren 1830, maar ingrijpend vergroot in 1880. Vervolgens in het interbellum voorzien van huidig voorkomen dat aansluit bij het rechts aanpalende in twee fasen gebouwde hoger opgetrokken gebouw van drie traveeën met café-ingang en verhoogde puitravee. Lijstgevels met metselwerk met knipvoegen op doorlopende gecementeerde plint, horizontaal geleed door doorlopende witgeschilderde dubbele band. Rechthoekige vensters met structuurglas en kleine roedeverdeling in bovenlichten typerend voor het interbellum.

Uiterst rechts een verankerd geel geschilderd klein huisje van twee traveeën met poort.