• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Zeer markant burgerhuis met platte daken, volgens bouwaanvraag van 1935 opgericht als "buitengoed van Marcel Van Heule". Dubbelhuis van twee - drie bouwlagen en vier traveeën, behorende tot één van de meest toonaangevende realisaties in modernistische stijl van architect Adolf Keppens (Zele). Baksteenbouw met verwerking van beton, heden afgewerkt met een gele en bruine beschildering. Strakke en sterk geritmeerde gevelopbouw met intense wisselwerking tussen verspringende horizontaliserende en verticaliserende volumes. Rechts, opvallende hoger opgaande partij met kleurrijke glas-in-loodramen met geometrische motieven in drie gekoppelde ladderramen boven de voordeur met traliewerk, zijlichten en een lantaarntje onder een betonnen luifel. Verhoogde inkom voorafgegaan door een brede stoep van drie treden met rechts aanpalend een gemetste balustrade. Links, uitspringend lager vensterrisaliet met een rechts afgeronde hoek horizontaal belijnd door een gevelbreed balkon voor de per drie gekoppelde vensters op de bovenverdieping; op de begane grond voorzien van een jongere garagepoort. Voorts rechthoekige vensters met zwart geglazuurde tegeldorpels en vernieuwd schrijnwerk. Strak aangelegde voortuin afgesloten door een lage afgeronde bakstenen omheining.