Ensemble van twee dorpswoningen met café

Beschrijving

Ensemble van twee dorpswoningen volgens repeterend schema, links palend aan het kerkplein. Voorheen ingericht als café, nu omgevormd tot gezinswoningen.

Enkelhuizen van anderhalve bouwlaag en twee traveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Sobere baksteenbouw verfraaid met gesinterde bakstenen banden en plint; fraaie sierankers ter hoogte van de borstwering. Stilistisch en kadastraal te dateren circa 1898, verbouwd tijdens het interbellum met onder meer de vergroting van de benedenvensters en wijziging van de deuren.

Achteraan, haaks op de woningen, voormalig bedrijfsgebouw (stallen annex schuur) onder een geknikte dakoverstek op houten schoren met groen - wit gestreept geschilderd schrijnwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena