• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), naar kadastergegevens gebouwd in 1930. Verzorgd baksteenmetselwerk met knipvoegen en gewitte gecementeerde banden op een gecementeerde plint. Bovenverdieping geaccentueerd door gekoppelde rechthoekige vensters met afgeschuinde bovenhoeken met kleine roedeverdeling én afgeknotte bakstenen lisenen op de gevelhoeken. Op de begane grond centraal een rechthoekig venster. Dito voordeur in art-decogetinte stijl, waarvan het deur- en bovenlicht voorzien is van fraai glas in lood. Links opzij, een gewit ijzeren tuinhek aan één hekpijler in imitatieboomstam van cementrustiek. Zijdelingse tuinafsluiting in sierbetonplaten.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena