Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Voorheen alleenstaande kleine villa, recent links en rechts achteraan uitgebreid met een nieuwbouw. Stilistisch en kadastraal te dateren in 1928. Pittoresk gebouw met traditionele L-vormige plattegrond, van drie traveeën en twee bouwlagen onder snijdende zadeldaken (leien). Baksteenmetselwerk met knipvoegen belijnd door middel van bepleisterde platte banden en sluitstenen op een gecementeerde plint in imitatierots. Uitspringend rechter vensterrisaliet met trapezoïdale erker in de voor- en zijgevel uitlopend in een puntgevel met rondbogig dakvenster. Getoogde voordeur met oorspronkelijk schrijnwerk uit het interbellum, onder een afdak gevormd door een twee traveeën breed balkon met balusterleuning (wellicht een jongere toevoeging).

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena