• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch getint burgerhuis schuin tegenover de straathoek met de Neereindestraat, opgetrokken in 1927 op de plaats van een woning uit 1911 (zie kadastergegevens en stijlkenmerken). Diephuis met enkelhuisopstand, van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, met links een éénlaagse aanbouw van één travee met plat dak. Door hogere bouwhoogte en verschillende bouwstijl markering van de lagere rechts aanpalende gevelrij met doorsnee dorpsbebouwing. Opgetrokken in rood baksteenmetselwerk met knipvoegen, verlevendigd door de verwerking van witgeglazuurde baksteen in de druiplijstjes van de boogvormige deur en vensters. Plint met grijs gecementeerde imitatierots. Voorgevel voorts uitgewerkt met een gekoppeld dakvenstertje, drie sierankers, baksteenlijstje en twee hoekpinakels in de trapgeveltop.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena