• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in straatbocht, volgens kadastergegevens opgetrokken in 1897 in opdracht van Julie Vander Stegen uit Wetteren. Vroegere dokterswoning en na de Eerste Wereldoorlog woning bij drukkerij De Meester.

Hoge baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt leien dak, voorheen met twee oeils-de-boeuf. Neorenaissance getinte lijstgevel met bakstenen parement met knipvoegen, gebruik van hardsteen in plint, dorpels, vensteromlijstingen, hoek- en negblokken, puilijst, muurbanden en decoratieve details. Geaccentueerde bel-etage. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk op arduinen dorpels, doorgetrokken tot cordon en gevat in arduinen omlijstingen, op de begane grond met typische diamantkoppen. Bovenvensters onder kroonlijst op uitgelengde consoles. Borstwering verrijkt met balusters. Rechthoekige deur voorafgegaan door trap; behouden schrijnwerk.

Vernieuwde poort rechts, verleent toegang tot de achterliggende drukkerij Universa.

• UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 65.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena