Conciërgewoning en stalling

Beschrijving

Achterin gelegen voormalige conciërgewoning en paardenstallen van brouwerij Meganck, bereikbaar via de poort rechts van de brouwerswoning en heden ingericht als woning. Teruggaand op een aanvankelijk kleiner bijgebouw van het in 1881 opgerichte burgerhuis, ingeplant tegen de rechter perceelsgrens en tegenover de voormalige brouwerijgebouwen; volgens kadastergegevens verlengd in 1896 en in 1914. Aangepaste laagbouw onder mank, pannen zadeldak. Gecementeerde erfgevel onder brede dakoverstek op houten schoren, met uitgesneden daklijst en hanggoot; voorzien van sierankers, rechthoekige en boogvormige muuropeningen met nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena