• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis, eertijds woning Bové, nu handelspand. Voorgevel volgens bouwplan van 1829 door weduwe Emanuel Bové verbouwd tot woning met huidige gevelindeling. Circa 1910 tabaksfabriek "F Bové en zusters" in kelder en op gelijkvloerse verdieping. Onderkelderd burgerhuis van vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder zadeldak. Oorspronkelijk gepleisterde en geschilderde, nu gecementeerde voorgevel met rechthoekige vensters gevat in geprofileerde omlijsting, op bel-etage later voorzien van kroonlijst en ijzeren balustrade, vernieuwd schrijnwerk. Begane grond verbouwd tot winkelpui.

• Gemeentearchief Wetteren, Bouwplannen, 1807-1849.
  • Heemkundig Museum Jan Broeckaert (Wetteren), schilderij met zicht op de Markt, niet gesigneerd en gedateerd, circa 1830.
  • UYTTENDAELE R. - CLINCKSPOOR J. - DE MOL D., Wetteren fotoarchief 1860 - 1962, Wetteren, 1985, p. 13-17, 22.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena