Huis met steenen ghevele

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis met steenen ghevele

Beschrijving

Zogenaamd Huis met steenen ghevele, vermeld in 1561, oudemannenhuis in 1830. Voorheen een dubbelhuis met drie bouwlagen, zeven traveeën onder zadeldak met kern uit 1561. Parement van hardsteen op arduinen plint uit de tweede helft van de 18de eeuw. Rechthoekige muuropeningen in vlakke arduinen omlijstingen; lekdrempels.

Nummer 31. Heden, enkelhuis met vier traveeën, gecementeerd parement uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters en deur in gecementeerde omlijstingen. Arduinen lekdrempels. Kroonlijst en tandlijst.

Nummer 33. Parement uit de tweede helft van de 18de eeuw bleef bewaard. Vensters en deur in geprofileerde omlijsting; classicistische deur onder bekronende druiplijst. Onversierd entablement, kroonlijst en tandlijst.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle