• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Op de hoek met de Diepenbroekstraat. Burgerhuis volgens het kadasterarchief in 1913 heropgebouwd in opdracht van boomkweker Gustaaf Braeckman op de plaats van de woning van 1871 van zijn vader, boomkweker Feliciaan Braeckman.

Opgetrokken met identiek grondplan, met serre en lagere aanhorigheden in L-vorm op een grote binnenplaats, tuin en afsluitend ijzeren hekwerk. Serre afgebroken in 1953. Nu ingericht als interieurzaak "Alizé".

Alleenstaande burgerwoning met dubbelhuisopstand in neoclassicistische stijl van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, uit het begin van de 20ste eeuw maar stilistisch sterk aansluitend bij de burgerarchitectuur uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde gepleisterde voorgevel met schijnvoegen, aflijnende hoekkettingen en cordonlijsten. Rechthoekige muuropeningen in vlakke omlijsting, behouden verzorgd schrijnwerk, benedenvensters met persiennes. In beraapte linker zijgevel sporen van gevelopschriften.