Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Boerenwoning in 1877 door Pierre Demeirleire gebouwd op de plaats van oudere bebouwing (zie kadasterarchief).

Haaks op de straat gesitueerde boerenwoning onder zadeldak (Vlaamse pannen). Hoofdvolume van vier traveeën en anderhalve bouwlaag, met aanpalend éénlaags volume van twee traveeën ten noorden en haakse zuidelijke aanbouw onder lessenaarsdak. Verankerde gevels, onder meer met opvallend lange schietankers, voorzien van een gewitte cementering met imitatievoegen en gepekte plint. Getoogde muuropeningen bij hoofdvolume, rechte in de aanbouwen. Deels bewaarde ramen met luiken, deur onder getoogd bovenlicht. Vensters in de noordelijke aanbouw onder houten latei, aan westzijde voorzien van dievenijzers.

Auteurs: Verbeeck, Mieke; Duchêne, Helena